perjantai 6. marraskuuta 2009

Bleach my jeans

Kaikilta löytyy varmasti kaapista ainakin yhdet farkut, jotka ovat niin tylsät ettei niitä vain tule pidettyä. Itseltäni löytyy niitä useammatkin ja päätin ottaa yhdet niistä koekappaleeksi. Ostin kaupasta kloritia ja hiekkapaperia. Loput tarvikkeet löytyivätkin jo kotoa valmiiksi.

LähtötilanneEli varsin tavalliset yksiväriset tummansiniset farkut, joiden lahkeet kapenevat pilleiksi. Idea tähän projektiin lähti itse asiassa eräästä kurssista, jota opetin ja opiskelijat halusivat pitää vaatteiden tuunauspäivän. Valkaisin heille esimerkiksi yhden lahkeen, jonka jälkeen tein hiekkapaperilla, ratkojalla ja raastinraudalla kulumajälkiä.Tuntien jälkeen valkaisin ja tein kulumajälkiä toiseenkin lahkeeseen. Valmis lopputulos näytti tältä. Takaa farkut jäivät tumman sinisiksi. Jälkipohdintana voin todeta, että ensi kerralla en tee kulumajälkiä kankaan läpi saakka, koska en halua, että iho näkyy. Valkaisuprosessi oli helppo ja siisti, kun kaadoin kloritin suihkupulloon ja suihkuttelin kylpyhuoneessa pikkuhiljaa lahkeita.


1 kommentti:

  1. Suihkepullolla en ole koskaan kokeillutkaan valkaisemista. Menikö ajallisesti kauan? Kun tuntuu että vaikka farkut on tunkenu ämpärilliseen kloriittia, saa odotella ikuisuuden että mitään alkaa tapahtumaan.. Tai sitten oon liian vaatelias ja pikkuvaalennus ei riitä :D

    VastaaPoista