tiistai 20. lokakuuta 2009

Ruutuisa Suosikkivaate


Ha haa! Täällä ollaan taas! Tai...itseasiassa ollaan on väärä ilmaisu, sillä Erica huitelee jo toista viikkoa tuolla jossakin maailmalla. Toivottavasti saadaan nähdä jotakin ompeluaiheisia tuliaisia sitten kun tyttönen taas kotiutuu merten yli kotosuomeen.


Anyway. Itse ajattelin palata lisäämällä yhden supermukavan lisäyksen Suosikkivaate-sarjaan. Kyseessä on kirpputorilta ostetusta miestenpaidasta uudistettu arkimekko. Paita taisi alunperin olla H&M:ltä ja kokoa XL. Itse maksoin siitä huikentelevaiset 2 euroa. Paita oli tämän lisäksi kunnoltaan ihan uutukainen. Löytö!


Kun näin paidan rekissä, en suoralta kädeltä tiennyt mitä siitä tekisin. Vaaleanpunainen ruutukuosi ruskealla pohjalla vain oli mahdoton ohittaa.


Kuten niin usein käy, paita ehti levätä tulevien projektien pinossa varmasti ainakin puoli vuotta ennen kuin tartuin toimeen.


Noin vuosi sitten syksyllä tuunauskärpänen kuitenkin puraisi ja paita päätyi ompelupöydälle. Helmaosa on kavennettu suoraan paidan helmasta. Yläetu- ja ylätakaosat on tehty hihoista. Olkaimet leikkasin hihansuista (kalvosinosista) ja yhdistin sopivanpituisiksi. Jätin kaikki paidan alkuperäiset napit ja taskut paikoilleen.

Useimmiten käytän mekkoa trikoopaidan kaverina. Helma on sen verran pitkä, että jalkaan riittää ihan vain sukkahousut. Kylmällä säällä mekko toimii etuosan yksityiskohtiensa vuoksi myös avonaisen neuletakin kanssa. Lopuksi summaten: mekko oli edullinen valmistaa, helppo ja mukava käyttää ja kätevästi muunneltavissa. Täydellinen arkivaate siis!

5 kommenttia:

  1. WAU, tosi kiva! Tuollaista oon itte asiassa mietiskellyt itsellekin. Paitakin ois jo valmiina, en vain ole koulukiireiltäni päässyt ideaa toteuttamaan. Ja en tiedä, ehkä tahtoisin siihen pienet puhvihiat, ne vois olla tosi makeat :)

    VastaaPoista
  2. Oi ku mielenkiintoisen blogin löysin. Pääsi heti lukemistoon ;)

    VastaaPoista
  3. Boobettes: Kiitti! Ja puhvihihat = NIIN mahti idis! Itse en edes hoksannut ajatella muuta kuin olkaimia :/

    Romulus: Ihanaa, kiitos imartelusta. Tosi kiva saada uusia tuttavuuksia :D Ja ehdottomasti rynnitään heti vastavierailulle!

    VastaaPoista
  4. Onpa kivaa että löysin tänne, mullakin itse asiassa on juuri tuollaista mekkoa varten jo yksi miesten paita odottelemassa! Oon vaan ollut vähän epävarma siitä että miten sen materiaalin saa riittämään, niin täytyykin katsella vinkkiä näistä sinun kuvista!

    VastaaPoista
  5. Ciara: Hei mahtavaa! Sitä joutuu tosiaan hetken pyörittelemään, jotta hahmottaa miten paitamateriaalin saa parhaiten riittämään. Tosi kiva, jos saat yhtään vinkkiä tuosta minun ruutukaisesta :D

    VastaaPoista