maanantai 26. lokakuuta 2009

Aargh

Tänään on ollut too-della kurja päivä. Aamulenkki vesisateessa, aamupäivällä vatsa tuli kipeäksi, heti kun vatsa hellitti, tuli pää kipeäksi, kirjastoreissu vesisateessa, iltapäivän lenkki vesisateessa...enkä ole saanut koko päivänä mitään järkevää aikaiseksi! Yritän takuta erään koulutyön kanssa joka on niin vastenmielinen, etten saa siitä oikein millään otetta.

Noh, joskus maantantaipäivät vain on tällaisia :/


Katsoin viikonloppuna The September Issuen. Tosi mielenkiintoinen elokuva! Eokuvassa katsoja pääsee Voguen kulissien taakse mm. Anna Wintourin mukana. Itselleni mielenkiintoisinta elokuvassa oli Voguen sijaan materiaali muotitalojen työtiloista ja näytöksistä. Oli hauska nähdä kuinka esim. Oscar de la Renta tai Jean Paul Gaultier ovat aivan polvillaan Ms. Wintourin edessä. Lisäksi on aina mahtavaa nähdä suurten talojen luomusten liikkuvan. Vaatteet näyttävät totaalisen erilaisilta liikkuessaan lavalla (vaikkakin tässä tapauksessa vain videolla) kuin still-kuvissa. Oli muuten myös hämmästyttävä huomata kuinka tarkkaan Voguen toimitus, etenkin Anna Wintourin työhuone, on kopioitu The Devil Wears Prada -elokuvaan!



Elokuva keskittyy Anna Wintourin lisäksi myös muuhun toimituskuntaan. Etualalle nousee hienon ja pitkän uran Voguessa tehnyt muotitoimittaja Grace Coddington, joka mielestäni saa elokuvan myötä ansaitsemansa tunnustuksen taiteilijana ja jonka kenkiin ei vielä ole kukaan pystynyt astumaan. Wintour sen sijaan vaikuttaa elokuvassakin juuri sellaiselta persoonalta, joka Lauren Weisbergerin kirjassa kuvataan.


Suosittelen ehdottomasti elokuvaa, mikäli muotimaailma yhtään kiinnostaa. Ja vaikka ei kiinnostaisikaan, dokumenttia voi seurata suu ammollaan ihmetellen koko suuren sirkuksen älyttömyyttä!

Tässä Gracen tyylinäyte:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti