maanantai 7. syyskuuta 2009

Suosikkeja



Suunnitelmat sunnuntaipostauksista romuttuivat heti aamulla, sillä rakas mies oli laittanut koneeni eheytymään lauantai-iltana ja eheytys valmistui vasta viime yönä. Mutta ei hätää! Vaikka olin ilman konetta, en ollut kuitenkaan ilman kameraa.


Sen sijaan tartuin Erican ideoimaan ajatukseen esitellä uusien ompelusten lisäksi vanhoja suosikkeja. Vuosien mittaan ompelupöydältä on lähtenyt monenlaista. Osaa pidetään kerran ja unohdetaan kaapin pohjalle. Osa ompeluksista onnistuu kuitenkin niin nappiin, että niitä tulee pidettyä nyplääntymiseen saakka. Ensimmäisenä estradille pääseekin kesäaikaan tiiviissä käytössä oleva paitamekko jonka ompelin reilu vuosi sitten (ja joka on jo uhkaavasti nyppyinen etuhelmasta!) Tästä siis alkaa Suosikkivaate-sarja. Hang on to your hats!

Tässä vaatteessa yhdistyy paljon ominaisuuksia, joita arvostan vaatteessa: puuvilla seersucker on materiaalina supermukava, malli ei kiristä mistään olematta kuitenkaan muodoton ja vaate on helposti muunneltavissa eri asusteilla. Kesällä vaatetta voi käyttää mekkona sukkahousuilla tai ilman. Lisää muotoa siihen saa kietomalla vyön vyötärölle. Nyt kun ilmat viilenee, käytän vaatetta farkkujen ja villatakkien kanssa. Malli ja kaavat ovat itse suunnitellut.

Parasta on vielä se, että kaapissa on odottamassa pari metriä samaa kangasta mustavalkoisena! Öh...juu, ostin kankaan samaan aikaan tämän punaisen kanssa. En vain ollut viime viikkoon mennessä keksinyt mitä siitä ompelen. Nyt idea on selvillä ja tulossa on kiva lisäys syksyiseen vaatekaappiin.

1 kommentti: