tiistai 4. elokuuta 2009

Farkkukangas + Versace = Bilemekko

Kun kiikutin alkuvuodesta kevään Vogue Collectionsin kotiin ja selailin sitä uusia juttuja etsien, meinasi silmäni tippua Versacen malliston kohdalla. Mulla on kai aina ollut jokin juttu vetskareihin ja tämä mallisto on täynnä niitä! Eivätkä ne ole piilossa sivusaumassa tai parhaimmillaan selässä. Ei, niistä on leikitelty erilaisia muotoja, laskoksia ja tereitä. Love!



Tuo sydänteema kolahti kovimmin ja tehtailin heti serkun synttäreille mustan taftimekon mustilla vetskarisydämillä. Viime viikolla varastoa siivotessa pähkäilin asua tupareihin. Ja kuin vastauksena, jostakin korkealta hyllyltä tipahti kasa ohutta joustamatonta farkkukangasta. En ollut ilmeisesti vielä ommellut itseäni irti Versacen vetskasydämistä, sillä ajatus farkun yhdistämisestä tuohon teemaan alkoi tuntua loistoidealta. Alkuvuodesta ompelemani musta taftiversio oli halterneck-muunnos joten nyt kokeilin olkaimetonta.

Yläosa on korsettimainen välivuorilla, jossa ohut rigilene-nauha. Yleensä teen tämänkaltaisiin mekkoihin yläosan kaavalla ja alaosan freestylellä. Tällä kertaa mukana on myös tikkauksia perinteiseen farkkutyyliin. Ja farkkutyyliin sopii mielestäni myös taskut, joten ne oli pakko ympätä mukaan! Hyllystä ei löytynyt muuten oikeanväristä tikkauslankaa, joten käytin oivaa kikkaa: pujota tavallinen ompelulanka kaksinkertaisena samaan reittiin ja (tikkaus)neulaan. Jos ei ole kahta rullaa samaa väriä, voi lankaa ensin puolata ylimääräiselle puolalle ja ottaa siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti