tiistai 4. elokuuta 2009

Something red, something very fresh

Idea vaatteeseen voi lähteä ihan mistä vain. Se voi olla tunne kotimatkalla auringon paistaessa lämpimänä kirkkaan sinisellä taivaalla kotimatkalla töistä kotiin, jolloin tennarin askel on kevyt ja hymyilyttää kun näkee siilin taapertavan metsäpolun halki. Se voi olla inspiraatio mahtavasta ja oivaltavasta muotinäytöksestä. Se voi olla hullu muotiprojekti-idea Project Runwaysta jalostettuna. Se voi olla vanhojen farkkujen maalitahrojen innostamaa tai jonkun ihmisen inspiroivaa. Seuraavaan ompelukseen minut inspiroi ihastuttava D-tyttö.
Luonani oli hoidossa ystäväni 10-vuotias tytär, joka rakastaa suunnitella vaatteita. Hänellä on Bratz-vaatesuunnitteluvihko, jossa on valmiita Bratz-vartaloita, joihin suunnitella mitä upeimpia luomuksia. Plarasimme kerran yhdessä paksun vihkon läpi ja ihastelin D-tytön taiteellista silmää. Siitä lähtikin ajatus yhteisestä muotiprojektista. Päädyimme yhdessä piirtelemään suunnitelmia hameista ja lopulta hahmottelin kaavat hameeseen, jonka D oli itse suunnitellut.
Minulta löytyi kaksi ihanaa kangasta kätköistäni ja siitä lähti inspiraatio kehitellä jotain kesäisen kevyttä ja kukkaista. D-tyttösellä on ihania vaatteita, joista itse tuon ikäisenä saatoin vain kasariangsteissa haaveilla.
Pikkutytöille on muutenkin mukava ommella vaatteita, koska ne ovat niin pieniä ja mielikuvituksen saa heittää vapaalle ja hassutella, ja silti vaate on mieluinen saajalle. Tämä seuraava hame edustaa tosin melko klassista linjaa ja sopii näin ollen myös juhlakäyttöön. Juhlia on kuitenkin harvakseltaan, joten toivottavasti D ottaa rohkeasti hameen arkikäyttöön.

Toteutin hameen niin, että ompelin molemmista kankaista erilliset hameet, jotka yhdistin vyötärönauhalla toisiinsa. Alempaan kankaaseen ompelin keskelle taakse vetoketjun (heh, tällä kertaa sattui vieläpä löytymään oikean värinen vetskari) ja haarsin päällimäisen kukkakuvioisen kankaan kiinni reunoista vetoketjuhalkioon. Lopputulos on hyvin viimeistellyn ja siistin näköinen. Jes, tuuriompelija onnistui!

Life is too short to store all the fancy clothes instead of embracing them by wearing them every day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti